Életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2023. május 17., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
Szolnoki Törvényszék B.420/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 63.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség 2022. május 20-án életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a negyven év körüli férfival szemben, aki a vádirat szerint 2021. szeptember 18-án este tíz óra körül Öcsöd egyik borozójában dulakodni kezdett egy vele haragos viszonyban lévő férfival. Nagy erővel ellökte, amitől a férfi hanyatt esett és beverte a fejét egy láda sarkába, majd miután a szórakozóhelyről kizavarták őket, a söntés mögötti füves területen többször ököllel arcon ütötte, végül egy ismeretlen, tompa tárggyal, többször, nagy erővel fejbe vágta. A sértett, aki a kezével próbált védekezni az ütések elől, súlyos, életveszéllyel járó koponyasérülést szenvedett, és eltört az egyik ujja is. A bántalmazást követően a saját lábán ment haza, de amint hazaért, a családtagjai azonnal mentőt hívtak hozzá.

Megjegyzés: Az ügyben 2023. május 17-ére kitűzött tárgyaláson előreláthatóan perbeszédekre, majd ítélethirdetésre kerül sor.

 

FIGYELEM! ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ!

A sajtó képviselői a Szolnoki Törvényszéken és az illetékessége alá tartozó járásbíróságok által foganatosított eljárási cselekményeken való részvételi szándékukat az eljárási cselekményt megelőző munkanap 15.00 óráig jelenthetik be. A bejelentésben az érintett médium megnevezését és az eljárási cselekményen részt venni kívánó személyek számát is közölni kell.

Az előzetes regisztrációs kérelmet a 06-56/501-400 telefonszámon, vagy a birosag@szolnokit.birosag.hu elektronikus levélcímre küldendő emailben lehet bejelenteni.

A kérelemre a bíróság csak akkor válaszol, ha az előzetes regisztráció nem került elfogadásra, vagy az eljárási cselekmény nem kerül megtartásra.

Amennyiben előzetesen regisztráltak a tárgyalásra, de azon mégsem tudnak megjelenni, ezt szíveskedjenek késedelem nélkül közölni az előzetes regisztráció bejelentésére megadott elérhetőségeken.

Ha ezt nem teszik meg, a tárgyalóterem befogadóképességének korlátozottsága miatt saját kollégáikat foszthatják meg a tudósítás lehetőségétől.  

Információ:

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
pappjuditdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Gy. Molnár Sándor sajtószóvivő 06-56/501-400 3106-es mellék
gymolnars@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: