Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2023. március 2., csütörtök 14.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Ügyszám: 
Szolnoki Törvényszék B.726/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 63.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2022. augusztus 31-én életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 44 éves férfival és négy társával szemben, akik a vád szerint 2020. augusztus 24-én délután kettő óra körül további mintegy 20 fő kíséretében megjelentek Karcag egyik utcájában, ahol egy mintegy 1 méter hosszú fa karóval és egy teleszkópos fémbottal úgy megvertek három férfit és egy nőt, hogy egyikük súlyos koponyasérülést szenvedett, és a vád szerint, a sérülés jellegére, az erőbehatás nagyságára és az alkalmazott eszközre tekintettel csak a szerencsén múlt, hogy nem került életveszélyes állapotba.

Megjegyzés: Az ügyben 2023. március 2-ára kitűzött előkészítő ülésen előreláthatóan a vádirat ismertetésére, valamint a II. és V. rendű vádlottak kihallgatására kerül sor.

 

FIGYELEM! ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ!

A sajtó képviselői a Szolnoki Törvényszéken és az illetékessége alá tartozó járásbíróságok által foganatosított eljárási cselekményeken való részvételi szándékukat az eljárási cselekményt megelőző munkanap 15.00 óráig jelenthetik be. A bejelentésben az érintett médium megnevezését és az eljárási cselekményen részt venni kívánó személyek számát is közölni kell.

Az előzetes regisztrációs kérelmet a 06-56/501-400 telefonszámon, vagy a birosag@szolnokit.birosag.hu elektronikus levélcímre küldendő emailben lehet bejelenteni.

A kérelemre a bíróság csak akkor válaszol, ha az előzetes regisztráció nem került elfogadásra, vagy az eljárási cselekmény nem kerül megtartásra.

Amennyiben előzetesen regisztráltak a tárgyalásra, de azon mégsem tudnak megjelenni, ezt szíveskedjenek késedelem nélkül közölni az előzetes regisztráció bejelentésére megadott elérhetőségeken.

Ha ezt nem teszik meg, a tárgyalóterem befogadóképességének korlátozottsága miatt saját kollégáikat foszthatják meg a tudósítás lehetőségétől.  

Információ:

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
pappjuditdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Gy. Molnár Sándor sajtószóvivő 06-56/501-400 3106-es mellék
gymolnars@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: