Emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2023. január 10., kedd 11.00
Ügy tárgya: 
Emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
Szolnoki Törvényszék B.40/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 63.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2022. január 18-án emberölés előkészületének bűntette, folytatólagosan, volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a 47 éves tiszaroffi férfival szemben, aki a vád szerint, amiért élettársa, a letartóztatása alatt elhagyta, 2021. tavaszán elhatározta, hogy amint szabadul, megöli a nőt és annak új párját. A vád szerint 2021. áprilisában megtette az első előkészületeket: fegyvert próbált szerezni. Négy embert keresett meg, akik közül hármat a tervébe is beavatott, egyiküknek pedig a házát is felajánlotta a fegyverért cserébe, de nem járt sikerrel. A vád szerint 2021. április 13-án kést fogott volt élettársa új párjára és megöléssel fenyegette, de végül letette azt. A következő hetekben pedig többször is megfenyegette a párt azzal, hogy megöli őket. Egy alkalommal azt mondta, hogy apja fegyverével végez majd velük, ami komoly félelmet keltett bennünk, mert a községben ismert, hogy a vádlott apja anno kétszer is belelőtt a barátnőjébe, amiért az el akarta hagyni és a pisztollyal egy rendőrt is megsebesített.

Megjegyzés: Az ügyben 2023. január 10-ére kitűzött tárgyaláson előreláthatóan tanúk kihallgatására és iratismertetésre kerül sor.  

 

FIGYELEM! ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ!

A sajtó képviselői a Szolnoki Törvényszéken és az illetékessége alá tartozó járásbíróságok által foganatosított eljárási cselekményeken való részvételi szándékukat az eljárási cselekményt megelőző munkanap 15.00 óráig jelenthetik be. A bejelentésben az érintett médium megnevezését és az eljárási cselekményen részt venni kívánó személyek számát is közölni kell.

Az előzetes regisztrációs kérelmet a 06-56/501-400 telefonszámon, vagy a birosag@szolnokit.birosag.hu elektronikus levélcímre küldendő emailben lehet bejelenteni.

A kérelemre a bíróság csak akkor válaszol, ha az előzetes regisztráció nem került elfogadásra, vagy az eljárási cselekmény nem kerül megtartásra.

Amennyiben előzetesen regisztráltak a tárgyalásra, de azon mégsem tudnak megjelenni, ezt szíveskedjenek késedelem nélkül közölni az előzetes regisztráció bejelentésére megadott elérhetőségeken.

Ha ezt nem teszik meg, a tárgyalóterem befogadóképességének korlátozottsága miatt saját kollégáikat foszthatják meg a tudósítás lehetőségétől.  

Információ:

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
pappjuditdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Gy. Molnár Sándor sajtószóvivő 06-56/501-400 3106-es mellék
gymolnars@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: