Csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2022. december 5., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette
Ügyszám: 
Szolnoki Járásbíróság B.235/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Járásbíróság
Tárgyaló: 
Fszt. 17.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Jászberényi Járási Ügyészség 2022. április 25-én csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat az országosan „Keresztapaként” ismert T.P. vádlottal és társaival szemben. A vádirat szerint az egyik vádlott, a volt feleségét kívánta rábírni arra, hogy az általa 30 millió forintra becsült, kettejük közös tulajdonát képező, de az asszony által kizárólagosan használt jászalsószentgyörgyi házuk rá eső fele része megváltásaként 15 millió forintot fizessen neki, majd miután az asszony ezt nem fogadta el, arra, hogy havi 80 ezer forint használati díjat fizessen azért, hogy az ingatlant egyedül használhatja. A férfi annak érdekében, hogy volt nejével eredményesen tárgyaljon, a „Keresztapa” segítségét kérte, aki három sportos, erős testalkatú férfival, az ügy további 3 vádlottjával 2021. április 24-én Jászalsószentgyörgyre utazott. A „Keresztapa” mintegy mediátorként vezette a volt házaspár egyeztetését, miközben többször hangsúlyozta, hogy „itt a mai napon egyezségnek kell születnie”. Ezalatt 3 társa a ház előtt várakozott. Az asszony végül belement abba, hogy havi 50 ezer forint használati díjat fizessen volt férjének, és az első havi összeget át is adta neki. A „Keresztapa” pedig írásban rögzítette a megállapodást, amit a felek aláírtak. Az ügyészség amiatt emelt vádat az vádlottakkal szemben, mert a vád szerint, a kényszerítő jelenlétük miatt írta alá a sértett a fenti okiratot, és adott át 50 ezer forintot.

Megjegyzés: Az ügyben 2022. december 5-ére kitűzött előkészítő ülésen előreláthatóan a vádirat ismertetésére és a vádlottak kihallgatására kerül sor.

 

FIGYELEM! ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ!

A sajtó képviselői a Szolnoki Törvényszéken és az illetékessége alá tartozó járásbíróságok által foganatosított eljárási cselekményeken való részvételi szándékukat az eljárási cselekményt megelőző munkanap 15.00 óráig jelenthetik be. A bejelentésben az érintett médium megnevezését és az eljárási cselekményen részt venni kívánó személyek számát is közölni kell.

Az előzetes regisztrációs kérelmet a 06-56/501-400 telefonszámon, vagy a birosag@szolnokit.birosag.hu elektronikus levélcímre küldendő emailben lehet bejelenteni.

A kérelemre a bíróság csak akkor válaszol, ha az előzetes regisztráció nem került elfogadásra, vagy az eljárási cselekmény nem kerül megtartásra.

Amennyiben előzetesen regisztráltak a tárgyalásra, de azon mégsem tudnak megjelenni, ezt szíveskedjenek késedelem nélkül közölni az előzetes regisztráció bejelentésére megadott elérhetőségeken.

Ha ezt nem teszik meg, a tárgyalóterem befogadóképességének korlátozottsága miatt saját kollégáikat foszthatják meg a tudósítás lehetőségétől.  

Információ:

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
pappjuditdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Gy. Molnár Sándor sajtószóvivő 06-56/501-400 3106-es mellék
gymolnars@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: