Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2022. november 3., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 62.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2021. december 10-én emelt vádat két 37 éves férfival szemben, akik a vád szerint 2021. január 12-én koraeste Tiszafüred egyik utcájában, két haragos viszonyban álló család között kialakult hangos szóváltás során követtek el bűncselekményeket.

A vád szerint a vádlottak családtagjaikkal és ismerőseikkel közösen vonultak fel a másik család házánál, ahol a 15-20 fős társaság hangosan kiabált, szitkozódott és köveket, téglákat dobált a másik család udvarába.

A vád szerint a két férfi azonban ennél is tovább ment:

Egyikük, az ügy I. rendű, büntetett előéletű vádlottja, annak érdekében, hogy bejusson a másik család udvarába, benyomta a nagykaput, de a testvére visszafogta, ezért ezzel felhagyott. Ezután egy földről felvett tégladarabot, nagy erővel, az udvaron, tőle 3-4 méterre álló férfi arcához vágott, aki azonnal elájult, a földre zuhant és többszörös, darabos orrcsonttörést szenvedett. A vádirat szerint azonban csak a véletlenen múlt, hogy nem került életveszélyes állapotba. Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat vele szemben.  

Társa, az ügy II. rendű, büntetlen előéletű vádlottja ezalatt, a vád szerint egy fegyvernek látszó tárggyal legalább kétszer a levegőbe lőtt, ezért őt csoportosan, társtettesként, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja az ügyészség.

Megjegyzés: A 2022. november 3-ára kitűzött tárgyaláson előreláthatóan tanúk kihallgatására kerül sor.

 

FIGYELEM! ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ!

A tárgyalótermekben - a távolságtartás betartása miatti létszámkorlát miatt - a sajtószervek számára az előzetes regisztráció továbbra is kötelező.

Az előzetes regisztrációs kérelmet legalább 24 órával hamarabb, a 06-56/501-400 telefonszámon, vagy a birosag@szolnokit.birosag.hu elektronikus levélcímre küldendő emailben lehet bejelenteni.

A kérelemben meg kell jelölni az épületbe belépni kívánó személy nevét, és azt, hogy milyen célból kíván belépni az épületbe.

A kérelemre a bíróság csak akkor válaszol, ha az előzetes regisztráció nem került elfogadásra, vagy az eljárási cselekmény nem kerül megtartásra.

Amennyiben előzetesen regisztráltak a tárgyalásra, de azon mégsem tudnak megjelenni, ezt szíveskedjenek késedelem nélkül közölni az előzetes regisztráció bejelentésére megadott elérhetőségeken.

Ha ezt nem teszik meg, a tárgyalóterem befogadóképességének korlátozottsága miatt saját kollégáikat foszthatják meg a tudósítás lehetőségétől.  

Információ:

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
pappjuditdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Gy. Molnár Sándor sajtószóvivő 06-56/501-400 3106-es mellék
gymolnars@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: