Emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2022. október 28., péntek 10.00
Ügy tárgya: 
Emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 53.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Szolnoki Törvényszéken 2022. október 28-án előreláthatóan határozathirdetéssel folytatódik annak a negyvenes éveiben járó férfinak és tíz társának a büntetőügye, aki a vád szerint két éven át magyar nőket közvetített ki, szintén magyar nők által, Ausztriában és Svájcban működtetett bordélyházakba, abból a célból, hogy ott prostitúciós tevékenységet folytassanak. A munkába álláshoz minden segítséget megadott nekik: kiutaztatta őket, a munkavégzéshez szükséges ruházatot biztosított a számukra és az orvosi vizsgálatuk költségét is állta. Mindezt azonban nem adta ingyen. A vádirat szerint a szerencsétlenül járt nőknek a segítségért cserébe minden keresményüket be kellett szolgáltatniuk neki, amin a férfi vádlott társaival: három, bordélyházat üzemeltető nővel és hét másik férfival, a nők otthoni „futtatóival” osztozott.”

Megjegyzés: A 2022. október 28-ára kitűzött tárgyaláson előreláthatóan határozathirdetésre kerül sor.

 

FIGYELEM! ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ!

A tárgyalótermekben - a távolságtartás betartása miatti létszámkorlát miatt - a sajtószervek számára az előzetes regisztráció továbbra is kötelező.

Az előzetes regisztrációs kérelmet legalább 24 órával hamarabb, a 06-56/501-400 telefonszámon, vagy a birosag@szolnokit.birosag.hu elektronikus levélcímre küldendő emailben lehet bejelenteni.

A kérelemben meg kell jelölni az épületbe belépni kívánó személy nevét, és azt, hogy milyen célból kíván belépni az épületbe.

A kérelemre a bíróság csak akkor válaszol, ha az előzetes regisztráció nem került elfogadásra, vagy az eljárási cselekmény nem kerül megtartásra.

Amennyiben előzetesen regisztráltak a tárgyalásra, de azon mégsem tudnak megjelenni, ezt szíveskedjenek késedelem nélkül közölni az előzetes regisztráció bejelentésére megadott elérhetőségeken.

Ha ezt nem teszik meg, a tárgyalóterem befogadóképességének korlátozottsága miatt saját kollégáikat foszthatják meg a tudósítás lehetőségétől.  

Információ:

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
pappjuditdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Gy. Molnár Sándor sajtószóvivő 06-56/501-400 3106-es mellék
gymolnars@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: