Folytatólagosan elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2022. május 26., csütörtök 13.00
Ügy tárgya: 
Folytatólagosan elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék I. emelet 63.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2022. február 18-án folytatólagosan elkövetett életveszélyt okozó testi sértés és folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat azzal a 25 éves fiatalemberrel szemben, aki a vád szerint, az őt jászkiséri otthonába szívességi lakáshasználóként befogadó férfit 2019. nyarától a legkülönbözőbb módszerekkel, rendszeresen  bántalmazta. Elvette és többé nem adta vissza a telefonját, amit az általa rettegésben tartott sértett havonta töltött fel neki pénzzel, félve, hogy a vádlott betartja az ígéretét, és eltöri a kezét, ha nincs pénz a kártyán.  A vádlott a vádirat szerint előbb csak havonta, majd hetente, végül már napi szinten bántalmazta szállásadóját. Volt, hogy ököllel ütötte, volt, hogy seprűnyéllel, vascsővel, pálcával verte, de arra is volt példa, hogy kést szúrt a combjába. Többnyire 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott. Az egyik bántalmazás követeztében azonban a sértett életveszélyes agysérülést szenvedett, egy másik alkalommal pedig, amikor a vádlott úgy megverte, hogy betört a homloka, fennállt annak a veszélye, hogy életveszélyes sérülés következzen be.

Megjegyzés: A 2022. május 26-ára kitűzött előkészítő ülésen előreláthatóan a vádirat ismertetésére és a vádlott kihallgatására kerül sor.

 

FIGYELEM! ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ!

A tárgyalótermekben - a távolságtartás betartása miatti létszámkorlát miatt - a sajtószervek számára az előzetes regisztráció továbbra is kötelező.

Az előzetes regisztrációs kérelmet legalább 24 órával hamarabb, a 06-56/501-400 telefonszámon, vagy a birosag@szolnokit.birosag.hu elektronikus levélcímre küldendő emailben lehet bejelenteni.

A kérelemben meg kell jelölni az épületbe belépni kívánó személy nevét, és azt, hogy milyen célból kíván belépni az épületbe.

A kérelemre a bíróság csak akkor válaszol, ha az előzetes regisztráció nem került elfogadásra, vagy az eljárási cselekmény nem kerül megtartásra.

Amennyiben előzetesen regisztráltak a tárgyalásra, de azon mégsem tudnak megjelenni, ezt szíveskedjenek késedelem nélkül közölni az előzetes regisztráció bejelentésére megadott elérhetőségeken.

Ha ezt nem teszik meg, a tárgyalóterem befogadóképességének korlátozottsága miatt saját kollégáikat foszthatják meg a tudósítás lehetőségétől.  

Információ:

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
pappjuditdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Gy. Molnár Sándor sajtószóvivő 06-56/501-400 3106-es mellék
gymolnars@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: