Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószerkereskedelem bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2022. május 11., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószerkereskedelem bűntette és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 62.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2022. március 1-én jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószerkereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal a 47 éves férfival szemben, aki 2021. március 19-én történt őrizetbe vételéig, a vád szerint delta-9 THC, amfetamin, MDMA és etil-hexedron hatóanyag tartalmú kábítószerrel kereskedett Tiszafüreden. A házkutatás során lakóhelyén  mintegy 36 gramm amfetamin port és több mint félszáz MDMA és THC hatóanyag tartalmú növényi ágvégződést, a kábítószer mérésére használt mérleget, a  csomagolására használt simítózáras tasakokat, a fogyasztáshoz használt szipkákat és plasztikkártyákat, valamint több mint fél millió forint és 60 euró készpénzt találtak a rendőrök.  A férfi 32 éves társát, aki a vád szerint 2021. március 18-án történt őrizetbe vételéig, kisebb tételben, de maga is delta-9 THC és amfetamin hatóanyagú kábítószerekkel kereskedett Miskolcon, kábítószerkereskedelem bűntettével vádolja az ügyészség.  

Megjegyzés: Az ügyben 2022. május 11-ére kitűzött előkészítő ülésen előreláthatóan a vádirat ismertetésére és a vádlottak kihallgatására kerül sor.

 

FIGYELEM! ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ!

A tárgyalótermekben - a távolságtartás betartása miatti létszámkorlát miatt - a sajtószervek számára az előzetes regisztráció továbbra is kötelező.

Az előzetes regisztrációs kérelmet legalább 24 órával hamarabb, a 06-56/501-400 telefonszámon, vagy a birosag@szolnokit.birosag.hu elektronikus levélcímre küldendő emailben lehet bejelenteni.

A kérelemben meg kell jelölni az épületbe belépni kívánó személy nevét, és azt, hogy milyen célból kíván belépni az épületbe.

A kérelemre a bíróság csak akkor válaszol, ha az előzetes regisztráció nem került elfogadásra, vagy az eljárási cselekmény nem kerül megtartásra.

Amennyiben előzetesen regisztráltak a tárgyalásra, de azon mégsem tudnak megjelenni, ezt szíveskedjenek késedelem nélkül közölni az előzetes regisztráció bejelentésére megadott elérhetőségeken.

Ha ezt nem teszik meg, a tárgyalóterem befogadóképességének korlátozottsága miatt saját kollégáikat foszthatják meg a tudósítás lehetőségétől.  

Információ:

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
pappjuditdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Gy. Molnár Sándor sajtószóvivő 06-56/501-400 3106-es mellék
gymolnars@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: