Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2022. április 20., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 53.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2022. február 2-án  emberölés bűntettének kísérlete és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat azzal az ötvenes évei végén járó nővel szemben, aki a vád szerint 2021. szeptember 9-én este nyolc óra körül betört és elrejtőzött volt férje törökszentmiklósi házában, majd mikor a férfi hazatért, rátámadt. Előbb egy csaknem 20, majd egy 14 centiméter pengehosszúságú késsel próbálta megölni a férfit, akinek végül sikerült lefegyvereznie, és túlélte a támadást, de 8 napon túl gyógyuló szúrt-metszett sérüléseket szenvedett. A vádirat szerint a bántalmazás a célzott testtájékra, az elkövetés eszközeire és az erőbehatás mértékére tekintettel alkalmas volt az élet kioltására, és csupán a sértett sikeresen védekezésén múlt, hogy nem történt nagyobb baj.

Megjegyzés: A 2022. április 20-ára kitűzött előkészítő ülésen előreláthatóan a vádirat ismertetésére és a vádlott kihallgatására kerül sor.

 

FIGYELEM! ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ!

A tárgyalótermekben - a távolságtartás betartása miatti létszámkorlát miatt - a sajtószervek számára az előzetes regisztráció továbbra is kötelező.

Az előzetes regisztrációs kérelmet legalább 24 órával hamarabb, a 06-56/501-400 telefonszámon, vagy a birosag@szolnokit.birosag.hu elektronikus levélcímre küldendő emailben lehet bejelenteni.

A kérelemben meg kell jelölni az épületbe belépni kívánó személy nevét, és azt, hogy milyen célból kíván belépni az épületbe.

A kérelemre a bíróság csak akkor válaszol, ha az előzetes regisztráció nem került elfogadásra, vagy az eljárási cselekmény nem kerül megtartásra.

Amennyiben előzetesen regisztráltak a tárgyalásra, de azon mégsem tudnak megjelenni, ezt szíveskedjenek késedelem nélkül közölni az előzetes regisztráció bejelentésére megadott elérhetőségeken.

Ha ezt nem teszik meg, a tárgyalóterem befogadóképességének korlátozottsága miatt saját kollégáikat foszthatják meg a tudósítás lehetőségétől.  

Információ:

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
pappjuditdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Gy. Molnár Sándor sajtószóvivő 06-56/501-400 3106-es mellék
gymolnars@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: