Rablás bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2022. március 25., péntek 11.00
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 53.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Szolnoki Törvényszék másodfokon jár el annak a harmincas éveiben járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügyében, akit a Szolnoki Járásbíróság 2021. szeptember 15-én rablás bűntette és lopás vétsége miatt 2 év 4 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélt, amiért - a nem jogerős ítélet szerint - 2018. december 6-án hajnalban betört a szülei törökszentmiklósi házába, ahonnan tüzelőt, parfümöt, higiéniai és elektronikai cikkeket, ruhákat és ételt lopott, 2019. december 2-án koraeste pedig az egyik törökszentmiklósi áruházból próbált a kabátja alá rejtve egy értékes italt ellopni, de a bolt munkatársai a biztonsági kamerán keresztül észlelték, egyikük, egy hölgy, elé állt és megpróbálta feltartóztatni, a vádlott azonban - az elsőfokú ítélet szerint - a sértett mindkét csuklóját megragadta, ellökte az útból és távozott.

Megjegyzés: A 2022. március 25-ére kitűzött nyilvános ülésen előreláthatóan másodfokú határozathozatalra  kerül sor.

 

FIGYELEM! ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ!

A tárgyalótermekben - a távolságtartás betartása miatti létszámkorlát miatt - a sajtószervek számára az előzetes regisztráció továbbra is kötelező.

Az előzetes regisztrációs kérelmet legalább 24 órával hamarabb, a 06-56/501-400 telefonszámon, vagy a birosag@szolnokit.birosag.hu elektronikus levélcímre küldendő emailben lehet bejelenteni.

A kérelemben meg kell jelölni az épületbe belépni kívánó személy nevét, és azt, hogy milyen célból kíván belépni az épületbe.

A kérelemre a bíróság csak akkor válaszol, ha az előzetes regisztráció nem került elfogadásra, vagy az eljárási cselekmény nem kerül megtartásra.

Amennyiben előzetesen regisztráltak a tárgyalásra, de azon mégsem tudnak megjelenni, ezt szíveskedjenek késedelem nélkül közölni az előzetes regisztráció bejelentésére megadott elérhetőségeken.

Ha ezt nem teszik meg, a tárgyalóterem befogadóképességének korlátozottsága miatt saját kollégáikat foszthatják meg a tudósítás lehetőségétől.  

Információ:

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
pappjuditdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Gy. Molnár Sándor sajtószóvivő 06-56/501-400 3106-es mellék
gymolnars@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: