Szerzői jogok különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó megsértésének bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2022. február 25., péntek 09.00
Ügy tárgya: 
Szerzői jogok különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó megsértésének bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 62.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Szolnoki Törvényszék első fokon jár el annak a negyvenes éveiben járó férfinak a büntetőügyében, aki a vád szerint 2010. és 2017. júniusa között csaknem 20 ezer darab, összesen több mint 5 ezer órányi audiovizuális művet (rajzfilmeket, rajzfilmsorozatokat, filmeket, filmsorozatokat, gasztrosorozatokat, zeneműveket, zenei videókat és ismeretterjesztő sorozatokat) töltött fel az általa létrehozott ECHOSMART nevű fizetős letöltő oldalra, ahonnan havi, negyedéves, illetőleg éves regisztrációs díj megfizetése ellenében engedélyezte azok letöltését előfizetőinek. Magatartásával, a vádirat szerint, többezer jogosult szerzői jogát sértette meg, akiknek több mint 507 millió Ft vagyoni hátrányt okozott.

Megjegyzés: Az ügyben 2022. február 25-ére kitűzött tárgyaláson előreláthatóan a vádlott kihallgatására kerül sor.

 

FIGYELEM! ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ!

A tárgyalótermekben - a távolságtartás betartása miatti létszámkorlát miatt - a sajtószervek számára az előzetes regisztráció továbbra is kötelező.

Az előzetes regisztrációs kérelmet legalább 24 órával hamarabb, a 06-56/501-400 telefonszámon, vagy a birosag@szolnokit.birosag.hu elektronikus levélcímre küldendő emailben lehet bejelenteni.

A kérelemben meg kell jelölni az épületbe belépni kívánó személy nevét, és azt, hogy milyen célból kíván belépni az épületbe.

A kérelemre a bíróság csak akkor válaszol, ha az előzetes regisztráció nem került elfogadásra, vagy az eljárási cselekmény nem kerül megtartásra.

Amennyiben előzetesen regisztráltak a tárgyalásra, de azon mégsem tudnak megjelenni, ezt szíveskedjenek késedelem nélkül közölni az előzetes regisztráció bejelentésére megadott elérhetőségeken.

Ha ezt nem teszik meg, a tárgyalóterem befogadóképességének korlátozottsága miatt saját kollégáikat foszthatják meg a tudósítás lehetőségétől.  

Információ:

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
pappjuditdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Gy. Molnár Sándor sajtószóvivő 06-56/501-400 3106-es mellék
gymolnars@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: