Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2021. január 11., hétfő 10.30
Ügy tárgya: 
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
Fszt. 28.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A Szolnoki Törvényszék másodfokon jár el annak a férfinak a bűntetőügyében, akit a Szolnoki Járásbíróság 2020. júliusában meghozott ítéletében közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 3 év börtönre ítélt és 3 évre eltiltott a közügyek gyakorlásától, amiért - a nem jogerős elsőfokú ítélet szerint - 2020. április 19-én délután, miután kérésére, koronavírus gyanú miatt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet COVID-részlegére szállították, trágár módon szidalmazta a magyar egészségügyet és a kórházi dolgozókat, kivizsgálása befejezése előtt távozni akart, majd amikor visszatartották, megpróbálta megütni az egyik beteghordót.

Megjegyzés: Az ügyben 2021. január 11-ére kitűzött nyilvános ülésen előreláthatóan másodfokú határozathozatalra kerül sor.

FIGYELEM! ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ!

A bírósági épületbe történő belépésre a koronavírusra tekintettel elrendelt járványügyi készültség alatt speciális szabályok vonatkoznak, melyekről a Szolnoki Törvényszék https://szolnokitorvenyszek.birosag.hu/ honlapján tájékozódhat.

Az egyik lefontosabb változás, hogy hallgatóságként történő részvétel céljából kizárólag nyilvános eljárási cselekményen (előkészítő ülés, tárgyalás, nyilvános ülés) történő részvételi szándék esetén, és ebben az esetben is csak előzetes regisztrációt követően van lehetőség a Szolnoki Törvényszék épületébe történő belépésre, amit legalább 24 órával hamarabb, a 06-56/501-400 telefonszámon, vagy a birosag@szolnokit.birosag.hu elektronikus levélcímre küldendő emailben lehet bejelenteni.

A kérelemben meg kell jelölni az épületbe belépni kívánó személy nevét, és azt, hogy milyen célból kíván belépni az épületbe.

Információ:

Dr. Papp Judit sajtószóvivő
06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
pappjuditdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Gy. Molnár Sándor sajtószóvivő
06-56/501-400 3106-es mellék
gymolnars@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár
06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: