Emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2021. január 11., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 63.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Szolnoki Törvényszék első fokon jár el annak a férfinak a bűntetőügyében, aki a vád szerint élettársával, ápolást és ellátást ígérve beköltözött egy idős asszony jászberényi házába, de gondozási kötelezettségének nem tett eleget. Majd ugyanezen lakásba befogadott egy kiszolgáltatott helyzetben lévő férfit, akit folyamatosan és rendszeresen veréssel fenyegetve és többször bántalmazással arra kényszerített, hogy neki ingyen dolgozzon és bűncselekményeket kövessen el, az ebből származó bevételt pedig neki adja át.

A férfi büntetlen előéletű élettársát gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt jogerősen 1 év felfüggesztett börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság.

Megjegyzés: Az ügyben 2021. január 11-ére kitűzött folytatólagos tárgyaláson előreláthatóan további tanúkihallgatásokra, iratismertetésre és perbeszédek megtartására kerül sor.

FIGYELEM! ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ!

A bírósági épületbe történő belépésre a koronavírusra tekintettel elrendelt járványügyi készültség alatt speciális szabályok vonatkoznak, melyekről a Szolnoki Törvényszék https://szolnokitorvenyszek.birosag.hu/ honlapján tájékozódhat.

Az egyik lefontosabb változás, hogy hallgatóságként történő részvétel céljából kizárólag nyilvános eljárási cselekményen (előkészítő ülés, tárgyalás, nyilvános ülés) történő részvételi szándék esetén, és ebben az esetben is csak előzetes regisztrációt követően van lehetőség a Szolnoki Törvényszék épületébe történő belépésre, amit legalább 24 órával hamarabb, a 06-56/501-400 telefonszámon, vagy a birosag@szolnokit.birosag.hu elektronikus levélcímre küldendő emailben lehet bejelenteni.

A kérelemben meg kell jelölni az épületbe belépni kívánó személy nevét, és azt, hogy milyen célból kíván belépni az épületbe.

Információ:

Dr. Gy. Molnár Sándor sajtószóvivő
06-56/501-400 3106-es mellék
gymolnars@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár
06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: