Jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2020. január 27., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 53.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Karcagi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat csaknem száz vádlottal szemben.

Azzal vádolják őket, hogy csoportonként szerveződve 2012. áprilisa és 2014. júliusa között Németországban, Ausztriában, Szlovéniában, Csehországban, Svédországban, Svájcban és Olaszországban különböző autókölcsönző társaságok képviselőit megtévesztve prémium kategóriás autókat béreltek ki, majd azokat Magyarországra szállították és értékesítették.

A vádirat szerint az egyes vádlottak több csoport tevékenységében is részt vettek, anyagi elszámolás mellett segítették egymás tevékenységét tolmács, kísérő biztosításával és a gépjárművek értékesítésében történő közreműködéssel. Körültekintően megszervezett cselekményeiket a munkamegosztás jellemezte.

Megjegyzés: A 2020. január 27-ére kitűzött folytatólagos tárgyaláson az ügyben eljáró bíró személyében bekövetkezett változásra tekintettel előreláthatóan az eddigi tárgyalások jegyzőkönyveinek ismertetésére és a vádlottak kihallgatására kerül sor.

Információ:

Dr. Papp Judit sajtószóvivő
06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
pappjuditdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár
06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: