Jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2018. december 5., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Tiszafüredi Járásbíróság
Tárgyaló: 
Fszt. 9.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Karcagi Járásbíróságon B.J. és társai ellen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyet, mint ismeretes a Tiszafüredi Járásbíróság egy, az ügyre kirendelt bírája a Tiszafüredi Járásbíróságon tárgyalja. A kirendelésre a Karcagi Járásbíróság jelentős leterheltsége miatt került sor.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlottak csoportonként szerveződve 2012 áprilisa és 2014 júliusa között Németországban, Ausztriában, Szlovéniában, Csehországban, Svédországban, Svájcban és Olaszországban különböző autókölcsönző társaságok képviselőit megtévesztve jelentős (ötmillió-egy és ötvenmillió forint közötti) és nagyobb (ötszázezer-egy és ötmillió forint közötti) értékű ún. prémium kategóriás gépjárműveket béreltek ki, és azokat az eltulajdonítás szándékával Magyarországra szállították, majd értékesítették. A vádirat szerint a vádlottak több csoport tevékenységében is részt vettek, anyagi elszámolás mellett segítették egymás tevékenységét tolmács, kísérő biztosításával és a gépjárművek értékesítésében történő közreműködéssel. Körültekintően megszervezett cselekményeiket a munkamegosztás jellemezte.

Megjegyzés: A 2018. december 5-ére kitűzött folytatólagos tárgyaláson előreláthatóan vádlottak kihallgatására kerül majd sor. Az ügy tárgyalása 2018. december 12-én, majd 19-én folytatódik.

Információ:

Dr. Sándor Géza sajtószóvivő 06-30/239-9614
sandorg@szolnokit.birosag.hu

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
soosrdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

 

 

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: