Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2018. június 1., péntek 13.00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 62.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a vádlottal szemben.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2017. január 1-jétől tiszapüspöki lakóházába befogadta nevelt lányát és annak élettárását, de a házigazda italozó életmódja miatt rendszeresek voltak a veszekedések. A helyzet 2017. április 14-én délután tettlegességig fajult.

A házban csak a vádlott és nevelt lányának élettársa tartózkodott. A már kora délután ittas vádlott és nevelt lánya élettársa között délután 14.00 óra körül veszekedés alakult ki, melynek során a vádlott hirtelen megragadta a fiatalabb férfi nyakát és azt kiabálta, megfojtja. A fiatalember kirántotta magát a szorításból, a vádlottat ellökte magától és bemenekült a párjával közösen használt szobába kulccsal magára zárva az ajtót. A vádlott ekkor magához vett egy nagyméretű kalapácsot, betörte a szobaajtó 40x40 cm-es ablaküvegét, a kitört üveg helyén tátongó nyíláson benyúlva a fiatalember felé hadonászott és a zárat kalapáccsal ütve próbált bejutni a szobába. Ezalatt a fiatalember belülről a lábával támasztotta az ajtót, miközben telefonon hívta a párját, hogy jöjjön haza, és próbálja megfékezni nevelőapját. A vádlott látva, hogy nem tud bejutni az ajtón és a fiatalembert sem tudja elérni, kiment a konyhába, magához vett egy 69 cm hosszú bozótvágókést, és azzal a kitört üveg helyén benyúlva háromszor a fiatal férfi hasa irányába szúrt, miközben azt kiabálta megöli. A fiatalember próbált kitérni a szúrások elől, ennek ellenére egy alkalommal a vádlott hastájékon felületesen megsértette. Ekkor érkezett haza a vádlott élettársa, aki hangosan rászólt nevelőapjára, aki ennek hatására a támadással felhagyott.

A fiatal férfi a bántalmazás következtében hasfalán 5-10 cm hosszú 8 napon belül gyógyuló hámkarcolásos sérülést szenvedett, a vádhatóság álláspontja szerint azonban az elkövetés eszközére és a célzott testtájékra tekintettel fennállt a ténylegesen bekövetettnél súlyosabb, életveszéllyel járó sérülés bekövetkeztének veszélye.

Megjegyzés: A 2018. június 1-re kitűzött tárgyaláson előreláthatóan tanúk kihallgatására kerül sor.

Információ:

Dr. Sándor Géza sajtószóvivő 06-30/239-9614
sandorg@szolnokit.birosag.hu

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék, 06-30/317-83-60
soosrdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: