Emberölés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. május 18., csütörtök 13.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 61.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A M.J. vádlottal szemben emberölés bűntette miatt indult büntetőügyben 2017. május 18-ára kitűzött első tárgyaláson előreláthatóan a vádirat ismertetésére és a vádlott kihallgatására kerül majd sor.

***

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség emberölés bűntette és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat M.J. vádlottal szemben.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott és későbbi áldozata korábban párkapcsolatban élt. Mindketten hajléktalan életmódot folytattak. Rendszeresen alkoholizáltak. A vádlott állandó féltékenykedése miatt 2016 májusában az asszony szakított párjával, amibe a férfi nem tudott beletörődni: rendszeresen követte és azzal fenyegette, hogyha őt végleg elhagyja, megöli, de emellett folyamatosan a párkapcsolat helyreállítására törekedett.

A végzetes napon 2016. május 30-án reggel 8.30 és 9.00 óra közötti időben a szolnoki piac mellett az utcán találkoztak össze: a vádlott egyedül volt, míg a későbbi sértett több más hajléktalan személlyel. A vádlott számonkérte a sértettet, hogy miért kerüli őt, emiatt veszekedés alakult ki köztük, amibe egy másik férfi is beavatkozott. A vádlott mindkettejüket megütötte, majd egy kinyitható pengéjű kést rántott elő, kinyitotta és hadonászni kezdett vele, miközben azt kiabálta: „Ha nem leszel az enyém, akkor senkié sem leszel! Akkor inkább meghalsz!”. Ekkor egy közelben lakó hölgy felszólította mindannyiukat, hogy azonnal hagyják abba a randalírozást, különben rendőrt hív, melynek hatására elhagyták a helyszínt.

A nap eseményei azonban ezzel nem értek véget. A délelőtt folyamán a vádlott újra összetalálkozott a későbbi sértettel és társaival, akikkel együtt a vádlott által vásárolt bort ittak. A vádlott az ital hatására az utcán elaludt, volt élettársa és társai azonban magára hagyták, és egyikük szolnoki lakására távoztak.

A vádlott sejthette, hogy odamentek, mert délután 16.00 óra körüli időben, erősen ittas állapotban megjelent lakásban, ahova úgy jutott be, hogy követte a társaság egyik tagját, aki a közeli boltba szaladt le vásárolni. A lakásban egyenesen a nagyszoba helyiségbe ment, ahol a földön, egymásra halmozott ágyneműn fekvő sértetthez lépett, kérdőre vonta, amiért az utcán otthagyta egyedül, és egy minimum 17-18 cm pengehosszúságú késsel közepes-nagy erővel, felülről lefelé dinamikus mozdulattal mellkasa bal oldalán egy alkalommal megszúrta, majd több tincset metszett le a sértett hajából, miközben folyamatosan kiabált az erősen vérző asszonnyal.

Ezt látva a lakásban tartózkodó egyik férfi a 112-es segélykérőn bejelentette a vádlott cselekményét, aki ezt észlelve elvette a telefont és darabokra törte, majd a késsel a zsebében eltávozott. A kiérkező mentők az asszony életét már nem tudták megmenteni: halálát elvérzés okozta.

Információ:

Dr. Sándor Géza sajtószóvivő 06-30/239-9614
sandorg@szolnokit.birosag.hu

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék
soosrdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

 

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: