Halált okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2016. december 5., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Halált okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 62.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A B. Cs. ellen halált okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőügyben 2016. december 5-ére kitűzött folytatólagos tárgyaláson előreláthatóan igazságügyi szakértők meghallgatása és határozathozatal várható.

***

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott 2015. június 14-én Törökszentmiklóson az édesanyját állítólagosan tettlegesen bántalmazó sértettet kérdőre vonta édesanyja bántalmazása miatt, majd a széken ülő férfit fején ököllel, mindkét kézzel többször megütötte, az ütések hatására oldalhelyzetben a földre eső férfit felső testén kétszer megrúgta, majd a még mindig a földön fekvő sértettet nagy erővel, többször mellkason ütötte és rúgta, miközben azt kiabálta, hogy a sértett ne merjen az édesanyjához nyúlni még egyszer, mert vele találja szembe magát.

A bántalmazás következtében kétoldali sorozat bordatörést, bevérzéssel járó hámzúzódásos, hámhorzsolásos és hámhiánnyal járó lágy rész sérüléseket szenvedett sértettet aznap kórházba szállították, ahol a bántalmazás következtében szerzett sérülések szövődményeként fellépő tüdőgyulladásban, illetőleg elsődleges légzési elégtelenségben tíz napon belül életét vesztette.

A vádhatóság álláspontja szerint a bántalmazás során elszenvedett sérülések és a sértett halálának bekövetkezése között közvetett ok-okozati összefüggés állapítható meg.

Információ:

Dr. Sándor Géza sajtószóvivő 06-30/239-9614
sandorg@szolnokit.birosag.hu

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék
soosrdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: