Jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2016. június 28., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Kovács Pál Művelődési Központ (5350 Tiszafüred, Örvényi út 6.)
Tárgyaló: 
Nagyterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Karcagi Járásbíróság B.J. és 94 társa ellen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyében  2016. június 28. és 29. napjára kitűzött tárgyaláson előreláthatóan a vádlottak kihallgatásával folytatódik a bizonyítási eljárás.

Az ügyet a Karcagi Járásbíróság jelentős ügyterhe miatt a Tiszafüredi Járásbíróság egy, a Karcagi Járásbíróságra kirendelt bírája tárgyalja. Az ügyet a vádlottak jelentős száma miatt a bíróság kihelyezett helyszínen a tiszafüredi Kovács Pál Művelődési Központ (5350 Tiszafüred, Örvényi út 6.) nagytermében tárgyalja.

***

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlottak csoportonként szerveződve 2012 áprilisa és 2014 júliusa között Németországban, Ausztriában, Szlovéniában, Csehországban, Svédországban, Svájcban és Olaszországban különböző autókölcsönző társaságok képviselőit megtévesztve jelentős (ötmillió-egy és ötvenmillió forint közötti)  és nagyobb (ötszázezer-egy és ötmillió forint közötti) értékű ún. prémium kategóriás gépjárműveket béreltek ki, és azokat az eltulajdonítás szándékával Magyarországra szállították, majd értékesítették. A vádirat szerint a vádlottak több csoport tevékenységében is részt vettek, anyagi elszámolás mellett segítették egymás tevékenységét tolmács, kísérő biztosításával és a gépjárművek értékesítésében történő közreműködéssel. Körültekintően megszervezett cselekményeiket a munkamegosztás jellemezte.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: