Jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2016. június 21., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Kovács Pál Művelődési Központ (5350 Tiszafüred, Örvényi út 6.)
Tárgyaló: 
Nagyterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Karcagi Járásbíróság a B.J. és 94 társa ellen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben 2016. június 21-ére tűzte ki az első tárgyalást. Az ügyet a Tiszafüredi Járásbíróság egy, a Karcagi Járásbíróságra kirendelt bírája tárgyalja. Az ügyet a vádlottak jelentős száma miatt a bíróság kihelyezett helyszínen a tiszafüredi Kovács Pál Művelődési Központ (5350 Tiszafüred, Örvényi út 6.) nagytermében tárgyalja majd. Az ügyben 2016. június 21-ére kitűzött tárgyaláson előreláthatóan a vádirat ismertetésére kerül sor.

***

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlottak csoportonként szerveződve 2012 áprilisa és 2014 júliusa között Németországban, Ausztriában, Szlovéniában, Csehországban, Svédországban, Svájcban és Olaszországban különböző autókölcsönző társaságok képviselőit megtévesztve jelentős (ötmillió-egy és ötvenmillió forint közötti)  és nagyobb (ötszázezer-egy és ötmillió forint közötti) értékű ún. prémium kategóriás gépjárműveket béreltek ki, és azokat az eltulajdonítás szándékával Magyarországra szállították, majd értékesítették. A vádirat szerint a vádlottak több csoport tevékenységében is részt vettek, anyagi elszámolás mellett segítették egymás tevékenységét tolmács, kísérő biztosításával és a gépjárművek értékesítésében történő közreműködéssel. Körültekintően megszervezett cselekményeiket a munkamegosztás jellemezte.

 

FIGYELEM! SAJTÓREGISZTRÁCIÓ!

A vádlottak és védőik jelentős száma és a helyszűke miatt a tárgyalásra kizárólag az előzetesen regisztrált sajtószervek képviselőinek bejutását tudjuk garantálni. Ezért kérjük, hogy esetleges részvételi szándékukat legkésőbb 2016. június 20-án 15.00 óráig szíveskedjenek az sztvsajto@szolnokit.birosag.hu elektronikus levélcímre küldött elektronikus levélben bejelenteni!

 

FIGYELEM! SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ!

A sajtószervek szakszerű tájékoztatása céljából a tárgyalás napján, a tárgyalás helyszínéül szolgáló épületben erre a célra kijelölt teremben a Szolnoki Törvényszék Sajtócsoportja 12.00 órakor sajtótájékoztatót tart, melyen a vádirat lényegéről és az ügy tárgyalásának tervezett menetéről ad tájékoztatást.

 

Információ:

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék
soosrdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: