Életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2016. május 6., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 62.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt F.I. és társa vádlottakkal szemben folyamatban lévő büntetőügyben 2016. május 6-ára kitűzött folytatólagos tárgyaláson előreláthatóan igazságügyi szakértők meghallgatására kerül sor.

***

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség F.I. I. r. és B.A. II. rendű vádlottal szemben társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlottak 2013. május 22-én 16.30 óra körüli időpontban Karcagon, a Kisújszállási út mellett kijelölt kerékpárúton a város központja felé közlekedtek kerékpárral. Előttük haladt azonos irányban kerékpárral a 75 éves sértett. A Kisújszállási út 45. szám előtti útszakaszon I. r. vádlott megelőzte a lassabban haladó sértettet. A mögöttük haladó II. r. vádlott balról szintén előzni kezdte a sértettet, és ekkor pontosan meg nem állapítható ok miatt közöttük szóváltás alakult ki, majd a II. r. vádlott jobb kezével a sértett felsőtestét testi sértés okozás szándékával meglökte, melyet a sértett bal karjának felemelésével próbált kivédeni, eközben a kerékpárral elesett. A sértett az esés következtében fejének jobb oldalát az egyenetlen aszfalt útburkolatba ütötte és mozdulatlanul ott maradt, a II. r. vádlott is elesett a kerékpárral.

Az I. r. vádlott észlelte a történteket, a kerékpárját földre lökte, visszaszaladt és jobb lábbal, nagy erővel a földön fekvő sértett arcába rúgott. Időközben II. r. vádlott felállt és I. r. vádlottal együtt kerékpárral elhajtottak a város központja felé, magára hagyva a sértettet.

A bántalmazás következtében a sértett közvetlen életveszélyt okozó sérüléseket szenvedett.

Információ:

Dr. Sándor Géza sajtószóvivő 06-30/239-9614
sandorg@szolnokit.birosag.hu

Dr. Papp Judit sajtószóvivő 06-56/501-400 3109-es mellék
soosrdr@szolnokit.birosag.hu

Dr. Tóvizi Ádám sajtótitkár 06-30/884-12-95
tovizia@szolnokit.birosag.hu
 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: