Életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2015. február 13., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 62.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség által benyújtott vádirat szerint Sz. B. vádlott élettársával és ikergyermekeivel Cs. községben lévő lakóházában élt.

2010. évtől a gyámhivatal a gyermekeket védelembe vette, többek között azért, mert felmerült az apa részéről a bántalmazás gyanúja is.

2013. augusztus 31-én 18 óra körüli időben a család a házuk kertjében bográcsozott.

A vádlott, aki 18 órát megelőzően nagyobb mennyiségű sört és bort is fogyasztott, észrevette, hogy a 2005 évben született B. utónevű gyermeke a szomszéd kerítésének közelében, attól 0,8-1 méterre állva mutogat a kerítésen túl lévő kislánynak.

A vádirat szerint a vádlott mérges lett a fiára, odament hozzá és a neki oldalra forduló sértett fejének bal oldali falcsont tájékára nagy erővel, tenyérrel odaütött.

A kk. Sz. B. sértett az ütés következtében a kerítés kb. 40 cm magas beton talpazatára esett fejjel, melynek eredményeként a jobb oldali homlokcsont törését és lágyburok alatti vérzést szenvedett el.

A gyermek 2013. szeptember 2-án került kórházba, ahonnan szeptember 10-én bocsátották el.

Gyk. Sz. B. sérülése 8 napon túl gyógyuló, közvetlen életveszélyes sérülés volt, melynek tényleges gyógytartama 8-10 hétre tehető.

A vádlottnak a bántalmazáskor tudnia kellett, hogy amennyiben nagy erővel megüti a kb. 140 cm magas gyermekét, a sértett a közeli kerítésbe ütheti magát.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatala 2014. január 30-án kelt határozatával gyk. Sz. B. sértett nevelésbe vételét rendelte el és egyben törvényes képviselőként Bné H. P. gyermekvédelmi gyámot jelölte meg.

Az ügyészség a fenti vádirati tényállás alapján Sz. B. vádlottat 1 rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

Az első tárgyaláson a vádirat ismertetése, a vádlott és 6 tanú kihallgatása, valamint igazságügyi orvos szakértő meghallgatása várható.

Információ:    Dr. Sándor Géza sajtószóvivő
sandorg@szolnokit.birosag.hu
+36-30/2399614
 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Eljáró bíróság: