Életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2014. szeptember 2., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Szolnoki Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 53. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint az I. rendű vádlott 2009. május 27-én 02 órakor borotvával, álarcosan megjelent a II., III. és VI. vádlottak által lakott abádszalóki ingatlannál azért, hogy megtudja tőlük, ők törtek-e be hozzá korábban, amikor egy pisztoly alakú öngyújtót és 4.000.- Ft-ot elvittek a lakásából. Az I. rendű vádlott a hálószoba szúnyoghálóját kivágta, bemászott és az alvó családra támadt, akik azonban időben felébredtek. Ezt követően a vádirati tényállás szerint a II., III. és VI. rendű vádlottak a behatoló I. rendű vádlottat bántalmazták – kézzel, baseballütővel, seprűnyéllel, kerékkulccsal, szamuráj karddal és fejszével –, amelynek következtében az I. rendű vádlott súlyos, az életveszély reális lehetőségét eredményező sérülést szenvedett.

A bántalmazás után az I. rendű vádlottat gurtnival összekötözték és gépkocsi után akarták kötni, majd a városon végighúzni, azonban ezt az egyik vádlott megakadályozta.

A II., III. és VI. rendű vádlottak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el az I. rendű vádlott cselekményének következtében.

Az I. rendű vádlottal szemben éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette, a III., IV. és VI. rendű vádlottak vonatkozásában pedig társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete a vád.

 

Az eljárás elején megvádolt II. és V. rendű vádlottak a vádirat szerinti cselekményekkel nem összefüggő okból elhaláloztak, ezért velük szemben a bíróság az eljárást megszüntette.

A törvényszék a megismételt eljárásban a vádlottak meghallgatásán kívül tanúkat hallgatott meg, szakértői bizonyítást rendelt el, többek között DNS vizsgálatot is.

A 2014. augusztus 26. napján tartott tárgyaláson tanúmeghallgatásokra, illetve az időközben beérkezett DNS vizsgálati eredmény ismertetésére került sor.

A 2014. szeptember 2-án 8.30 órakor tartandó tárgyaláson a szakértőket hallgatja meg a törvényszék.

Az eljárás a befejezéséhez közeledik. 

 


Dr. Sándor Géza sajtószóvivő
sandorg@szolnokit.birosag.hu
+36-30/2399614

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Eljáró bíróság: