Sajtóközlemény

2019. október 9.

A Szolnoki Törvényszéken lezárult az a büntetőügy, amit dr. Cz. Cs. pótmagánvádlóként indított a vele szemben alkalmazott kényszerintézkedés meghosszabbítása során eljárt ügyésszel szemben.

2019. szeptember 18.

A Jászberényi Járásbíróság napokban meghozott jogerős ítéletével kifosztás bűntette és folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt 3 év börtönre ítélte, és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától azt az alig húszéves fiatalembert, aki tavaly októberben otthonában fosztott ki egy idős embert, novemberben és decemberben pedig összesen hat bolti lopást követett el, hat üveg whisk

2019. szeptember 17.

A Kunszentmártoni Járásbíróság nemrég jogerősen 3 és fél év börtönre ítélte azt a büntetett előéletű huszonéves fiatalembert, aki tavaly szeptemberben a tiszaföldvári vasútállomáson kirabolt egy 14 éves fiút. Elkérte, aztán nem adta vissza neki a táblagépét, majd amikor a fiú vissza próbálta venni, szájon ütötte, és elaszald a zsákmánnyal.

2019. szeptember 16.

A Szolnoki Törvényszék napokban meghozott határozatával jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki két éve, 2017 karácsonyának éjjelén, egyik kezében a gyermekét tartotta, míg a másikkal a feleségét bántalmazta Szolnok egyik utcájában.  

2019. szeptember 16.

A Szolnoki Törvényszék napokban meghozott határozatával jogerősen lezárult annak az ötvenes éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki hónapokon át zaklatta kertszomszédját Jászdózsán. Szinte napi rendszerességgel egy vashordót csapkodott az udvarában, miközben hangosan, trágár módon szidta az asszonyt.

2019. szeptember 11.

A Szolnoki Törvényszék napokban meghozott határozatával jogerősen lezárult annak a huszonéves fiatalembernek a büntetőügye, aki januárban Jászladányban fényes nappal, a nyílt utcán próbált meg kirabolni egy idős asszonyt, de nem járt sikerrel.

2019. szeptember 10.

A Szolnoki Törvényszéken 2019. szeptember 9-én, 16-án, 23-án és 26-án további sértettek tanúkénti kihallgatásával folytatódik az ún. Kun-Mediátor ügy tárgyalása. A bíróság, ahogyan eddig is valamennyi napra egész napos tárgyalást tűzött ki, melyekre összesen 18 tanút idézett meg.

2019. szeptember 2.

A Szolnoki Járásbíróság 1 év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki azzal a hatvanas éveiben járó büntetlen előéletű férfival szemben, aki egy családi veszekedés során olyan súlyosan bántalmazta a lányát, hogy eltört a keze. A döntés végleges.

Az eset 2018. december 11-én a négyezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei község, Tószeg egyik családi házában történt.

2019. július 31.

A Szolnoki Járásbíróság 2019. július 22-én garázdaság és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt 1 év 2 hónap – 2 évi próbaidőre – felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, és az általa okozott csaknem hetvenezer forint kár megtérítésére kötelezte, azt a büntetett előéletű tizenéves fiatalt, aki 2019.