Sajtóközlemény

2023. június 1.

A Jászberényi Járásbíróságon a napokban jogerősen lezárult annak a két 16 és egy 18 éves büntetlen előéletű jászsági fiatalembernek a büntetőügye, akik 2022. február 9-én este negyed hét körül, a helyi parkban talált zúzott kövekkel dobáltak meg négy, a 31-es számú főúton közlekedő személygépkocsit Jászjákóhalmán.

2023. május 30.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 46 éves büntetlen előéletű karcagi férfinak a büntetőügye, aki két éve azért okozott közlekedési balesetet, mert kérdőre akart vonni egy nőt, aki szerinte „bevágott” elé a körforgalomba. Még az sem fogta vissza, hogy 6 éves gyermeke is vele utazott.

2023. május 24.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 40 éves büntetlen előéletű jászladányi férfinak a büntetőügye, aki két éve személygépkocsijával elsodort, majd segítségnyújtás nélkül magára hagyott egy mindössze 16 éves kerékpárost az egyik jászsági mellékúton. Többszázezer forintos pénzbüntetést kapott és 1 évig nem vezethet.

2023. május 23.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 35 éves büntetlen előéletű nőnek a büntetőügye, akinek udvarról kiszökött nagytestű, keverék kutyája súlyosan megsebesített egy, az utcán, az uszkárját sétáltató nőt Szolnokon. Gondatlan testi sértés vétsége miatt jogerősen 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

2023. május 22.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével jogerősen lezárult annak a 38 éves büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki hivatali időben, hivatali telefonszámán felhívta és megöléssel fenyegette az egyik Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gyámhivatal vezetőjét, és felszólította, hogy „intézze el” neki, hogy a nevelőszülőknél elhelyezett kiskorú gyermekei hozzá kerüljenek.

2023. május 17.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével lezárult annak a 62 éves többszörösen büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2021.

2023. május 16.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével lezárult annak a 48 éves többszörösen büntetett előéletű nőnek a büntetőügye, aki a 2020. augusztusa és 2021. januárja között eltelt kevesebb, mint fél év alatt, rendszeres haszonszerzésre törekedve 9 vagyon elleni bűncselekményt követett el, zömében Karcagon, de egyszer Berekfürdőre is „ellátogatott”.

2023. május 15.

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 2 évre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a 34 éves büntetlen előéletű férfit, aki 2022. április 4-én dél körül, ebédelés közben, az asztalnál mellette ülő jóbarátját tréfából hasba ütötte.

2023. május 3.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével jogerősen lezárult annak a büntetett előéletű, csalás miatt korábban már elítélt 49 éves nőnek a büntetőügye, aki 2020.

2023. április 28.

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a 26 éves, büntetett előéletű, csalás miatt már többször elítélt férfinak a büntetőügye, aki csaknem negyedmillió forintot csalt egy jászberényi nőtől, úgy, hogy maga eközben büntetés-végrehajtási intézetben raboskodott.