Sajtóközlemény

2022. január 7.

A  Szolnoki Törvényszék 2022. január 7-én ítéletet hirdetett a Kun-Mediátor-ügyben. A bíróság a vádlottal szemben 402 rendbeli csalás, 5 rendbeli számvitel rendje megsértésének, valamint 1-1 rendbeli sikkasztás és jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt indult eljárást megszüntetette.

2021. december 15.

A Szolnoki Törvényszék 2022. január 7-én előreláthatóan határozatot hirdet az ún. Kun-Mediátor-ügyben.

2021. december 15.

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a mindössze a húszas éveiben járó, de fiatal kora ellenére már többszörösen büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki két éve, két, szintén büntetett előéletű unokatestvérével úgy megvert egy férfit és annak élettársát Mezőtúron, hogy mindketten csonttörést szenvedtek, a férfi élettársát és anyját pedig meg is fenyegették, hogy ne merjenek

2021. december 10.

A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletével jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki tavaly nyáron, más bűncselekmények mellett, alig egy hónap leforgása alatt két rablást is elkövetett. Előbb, 2020.

2021. november 30.

A Szolnoki Törvényszék 2021. november 30-án bizonyítottság hiányában felmentette a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének vádja alól, és elrendelte a szabadlábra helyezését, annak a férfinak, aki, az ellene emelt vád szerint, 2018.

2021. november 22.

A Szolnoki Törvényszék 2 rendbeli hivatali vesztegetés bűntette miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte és 200 ezer forint összegű vagyonelkobzást alkalmazott, azzal a jászberényi fagylaltozót üzemeltető férfival szemben, aki miután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy próbavásárlás során azt észlelték, hogy nem adott nyugtát és a pénztárgé

2021. november 9.

A Szolnoki Törvényszéken első fokon, nem jogerősen lezárult annak a negyvenes éveiben járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki egy jászberényi családi házban csaknem két órán át fogva tartott, és ezalatt folyamatosan bántalmazott egy szobafestőt, amiért, állítólagos ígéretével ellentétben, nem ment festeni hozzá, ezért mással kellett elvégeztetni a munkát.

2021. október 21.

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult, annak a harmincas éveiben járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2020. május 10-én hajnalban ököllel orron ütötte tizenöt éves fiát, akinek az ütéstől eltört az orrcsontja. A férfi a történteket megelőzően részegen tért haza otthonába. Annyira ittas volt, hogy lefeküdt a konyhakőre.

2021. október 21.

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult, annak a büntetett előéletű, csalás miatt már többször elítélt, negyvenes éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki 2017-ben 730 ezer forintot csalt ki egy gyanútlan férfitól. Az interneten abban állapodott meg vele, hogy két héten belül Németországból egy használt autót hoz be neki, de esze ágában sem volt betartani ígéretét.