Megpróbálta megölni volt férjét egy nő Törökszentmiklóson

A Szolnoki Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete és magánlaksértés vétsége miatt 2 év – végrehajtásában 5 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte azt az ötvenes évei végén járó, büntetlen előéletű nőt, aki 2021. szeptember 9-én Törökszentmiklóson megpróbálta megölni volt férjét.

Este nyolc óra körül betört és elrejtőzött a férfi házában, majd, amikor volt férje hazatért, rátámadt. Előbb egy 20, majd egy 14 centiméter pengehosszúságú késsel rontott rá. A férfinak végül sikerült lefegyvereznie, és túlélte a támadást, de 8 napon túl gyógyuló szúrt-metszett sérüléseket szenvedett.

A bíróság ennek ellenére emberölés kísérletének minősítette tettét, mert az, a célzott testtájékra, az elkövetés eszközeire és az erőbehatás mértékére tekintettel alkalmas volt az élet kioltására, és csak a sértett sikeres védekezésén múlt, hogy nem történt nagyobb baj.

Az ügyben 2022. február 2-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A bíróság négy tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2022. november 3-án ítéletet hozott.

A döntés nem jogerős. Az ügyészség a vádlott terhére súlyosításért, és felfüggesztett helyett végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett, míg a vádlott és védőjének fellebbezése elsődlegesen eltérő jogi minősítés megállapítására, másodsorban enyhítésre irányult. Az ügy így másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Szolnok, 2022. november 11.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya