Halálra késelte élettársát egy nő Tiszavárkonyban, első fokon 9 év börtönre ítélték

A Szolnoki Törvényszék emberölés bűntette miatt 9 év börtönre ítélte és 9 évre eltiltotta a közügyektől azt a büntetlen előéletű 44 éves nőt, aki 2021. március 6-án több késszúrással megölte élettársát Tiszavárkonyban. Az ítélet nem jogerős.

Az ítélet szerint a pár anyagi gondokkal küzdött. Albérletből-albérletbe költöztek, mert nem tudták fizetni a bérleti díjat. Végül egy ismerősük fogadta be őket. A pénzhiány és a férfi féltékenysége miatt gyakran veszekedtek. Kilátástalannak érzett helyzetükből mindketten az italba menekültek. Napi rendszerességgel leittasodtak, részegen erőszakossá váltak, agresszíven viselkedtek, és volt, hogy kezet is emeltek egymásra.

Nem történt ez másként a végzetes napon sem. Már délelőtt italozni kezdtek, mindketten erősen ittas állapotba kerültek, és este fél kilenc körül a szobájukban ismét veszekedni kezdtek. A nő azonban ekkor nem tudott úrrá lenni haragján.

Az asztalról felvett egy 18 centiméter pengehosszúságú kést, amivel a párját a mellkasán, a vállán, a hátán és a karján is többször megszúrta, majd miután a férfi az ágyra zuhant kétszer hasba szúrta. A nő, látva, hogy mit tett, a közelben lakó édesanyjához sietett, aki értesítette a mentőszolgálatot, a férfi életét azonban már nem sikerült megmenteni.

Az ügyben 2021. augusztus 9-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék négy tárgyalást tartott, majd 2022. április 21-én ítéletet hozott. Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott azonban enyhítésért, míg védője elsődlegesen téves jogi minősítés megállapítása, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Szolnok, 2022. április 28.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya