Idős, beteg asszonyt rabolt ki nappal, a nyílt utcán egy nő Tiszaroffon

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a középkorú nőnek a büntetőügye, aki 2019. október 25-én délelőtt 10 óra körül, az egyik tiszaroffi utcán, azért, hogy értékeit megszerezze, hátulról leütött egy kerékpárját toló, krónikus betegségekkel küzdő idős asszonyt, aki az ütéstől a földre zuhant és karját törte. A támadó ezzel mit sem törődve elvette az asszony pénztárcáját és táskáját, és a mindössze 8 ezer forintos zsákmányával elfutott.

Az ügyben 2020. július 15-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság két tárgyalást követően, 2021. október 11-én ítéletet hozott. A büntetlen előéletű vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt 4 év fegyházra ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyektől.

A vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett, míg az ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

Az ügyészi fellebbezés eredményre vezetett. A Szolnoki Törvényszék maga is kevesellte az első fokon kiszabott büntetést, és 2022. február 9-én meghozott másodfokú döntésében 4 évről 6 évre súlyosította a vádlott fegyházbüntetését és közügyektől eltiltását.

 

Szolnok, 2022. február 18.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya