Fogházba vonul és nem vezethet többé a megrögzött ittas sofőr

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó, jogosítvánnyal nem rendelkező, ittas járművezetés vétsége miatt korábban már kétszer elítélt férfi ügye, aki 2019. szeptemberében Tiszapüspöki külterületén személygépkocsival ittasan az árokba hajtott. Többszöri bordatörést szenvedett, mégsem tanult az esetből, és 2020. júniusában Szajol külterületén, a 4-es számú főúton, majd 2020. szeptemberében Szolnok belterületén ismét ittas járművezetésen érték.

A Szolnoki Járásbíróság 3 rendbeli ittas járművezetés vétsége miatt 2 év fogházra, 8 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyészség kevesellte, a vádlott és védője sokallták a kiszabott büntetést. A vádhatóság ezért a vádlott terhére, súlyosításért, végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabása, míg a védelem enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol a napokban jogerősen lezárult.

Az ügyészi fellebbezés eredményre vezetett. A Szolnoki Törvényszék másodfokú ítéletében a vádlottat végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől, egyekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

 

Szolnok, 2021. szeptember 22.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya