Elkötötte és összetörte barátja autóját egy részeg férfi Törökszentmiklóson

A Szolnoki Törvényszéken a napokban jogerősen lezárult annak a húszas évei végén járó fiatalembernek a büntetőügye, aki 2020. augusztus 18-án éjjel 1 óra körül Törökszentmiklóson, a Hunyadi út és a Kossuth Lajos út kereszteződésénél egy út menti fának ütközött. A férfi, akinek sosem volt jogosítványa, a történteket megelőzően a helyi gyorsbüfében italozott a barátaival, és már jócskán felöntött a garatra, amikor egy hirtelen gondolattól vezérelve, anélkül, hogy bárkinek szólt volna, kiment a parkolóba, és a kocsiban hagyott slusszkulccsal beindította egyik barátja lezáratlan autóját, amivel az első kereszteződésig jutott.  

Az ügyben 2021. január 6-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság május 12-én előkészítő ülést tartott, melyen a férfi a váddal egyezően beismerte a bűncselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, mely nyilatkozatait a bíróság elfogadta, és ítéletet hozott.

A többszörösen büntetett előéletű férfit jármű önkényes elvételének bűntettében és ittas járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság, amiért, mint visszaesőt 1 év 6 hónap börtönre és 3 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, és 2 évre a közügyektől is eltiltotta.    

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott azonban sokallta a büntetést, és enyhítés érdekében fellebbezett, ezért az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A Szolnoki Törvényszék 2021. szeptember 6-án meghozott másodfokú ítéletében az elsőfokú bíróság döntését lényegét tekintve helybenhagyta.

 

Szolnok, 2021. szeptember 8.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya