Postaládájában tartotta a kábítószert egy férfi Szolnokon

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a büntetett előéletű, középkorú férfinak a büntetőügye, akinek Szolnokon bérelt lakásában és az ahhoz tartozó postaládában a 2018. szeptember 27-én végzett házkutatás során mintegy 8 gramm kokaint és csaknem 50 gramm amfetamint találtak a rendőrök.

Az ügyben 2020. augusztus 17-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság 2021. április 12-én hozott ítéletében a férfit kábítószer birtoklásának bűntette miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte.

A vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet. Az ügyészség azonban a vádlott terhére, súlyosításért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A fellebbezés eredményre vezetett. A Szolnoki Törvényszék 2021. július 5-én meghozott másodfokú ítéletében a férfival szemben első fokon kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés időtartamát fél évvel, 1 év 6 hónapról 2 évre felemelte, és a próbaidő tartamát is az első fokon kiszabott tartam duplájában, 2 év helyett 4 évben határozta meg.

 

Szolnok, 2021. július 7.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya