Az ítélkezési szünet előtt újabb hat napon át folytatódik a Kun-Mediátor ügy tárgyalása a Szolnoki Törvényszéken

A Szolnoki Törvényszéken 2021. június 1-én, 8-án, 15-én, 22-én, 29-én és július 6-án további sértettek tanúkénti kihallgatásával, iratismertetéssel és szakértő meghallgatásával folytatódik az ún. Kun-Mediátor ügy tárgyalása. A bíróság, ahogyan eddig is valamennyi napra egész napos tárgyalást tűzött ki.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2017. június 9-én 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, 2 rendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a vádlottal szemben, aki a vádirat szerint a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező képviselőjeként az ügyfeleit tévedésbe ejtve a cég 15 éves működése alatt összesen 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott.

Az ügyészség az 1700 oldalas vádiratban 234 tanú kihallgatására és további csaknem 500 tanú nyomozás során tett vallomásának felolvasására tett indítványt. A nyomozati iratok terjedelme meghaladja a 60 ezer oldalt.

Az ügyben az eddig megtartott 72 tárgyalási napra összesen 246 tanút idézett a bíróság, közülük azonban csak 158-an jelentek meg a bíróságon, 88-an, azaz a harmaduk szabályszerű idézés ellenére távol maradt.

A megjelent tanúkat a bíróság kihallgatta, ami a büntetőügy jellegéből fakadóan tanúnként átlagosan egy-másfél órát, idáig összesen több mint 250 órát vett igénybe, a meg nem jelenteket pedig újabb tárgyalásra kellett visszaidéznie. A bíróság emellett idáig 281 tanú nyomozás során tett vallomását ismertette.

Az ügy vádlottját a Szolnoki Törvényszék 2019. december 10-én az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig bűnügyi felügyelet alá helyezte és a mozgását nyomon követő technikai eszköz viselésére kötelezte.

 

Szolnok, 2021. június 1.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya