Jogerősen 3 év börtönre ítélték a szolnoki kórház COVID-részlegén részegen randalírozó férfit

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak negyvenes évei végén járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2020. április 19-én délután, miután kérésére, koronavírus gyanú miatt a mentők a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet COVID-részlegére szállították, részegen, trágár módon szidalmazta a magyar egészségügyet és a kórházi dolgozókat, kivizsgálása befejezése előtt távozni akart, majd, amikor visszatartották, megpróbálta megütni az egyik, a hatályos jogszabályok szerint közfeladatot ellátó személynek minősülő beteghordót.

Az ügyben 2020. július 6-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság két tárgyalást tartott az ügyben. Az utóbbin, 2020. július 13-án ítéletet hozott. A vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 3 év börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék 2021. május 13-án meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta.

 

Szolnok, 2021. május 19.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya