Életveszélyesen megsebesítette lakótársát egy férfi az egyik jászberényi munkásszálláson

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év 4 hónap börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől azt a negyvenes éveiben járó, román állampolgárságú férfit, aki a nem jogerős ítélet szerint, 2021. január 28-án este fél kilenc körül az egyik jászberényi munkásszálláson, egy verekedéssé fajult vita hevében egy 15 cm pengehosszúságú kést döfött lakótársa hasába.

A történtek után a férfiak közösen rendet raktak, és megállapodtak, hogy nem hívnak mentőt. A többi lakótárs kérésére azonban végül a munkahelyi vezetőjük mégis kórházba szállította a vérző férfit, aki, mint kiderült, közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett, amit az idejekorán nyújtott szakszerű orvosi ellátás hárított el.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2021. április 20-án a vádlottat bíróság elé állította, a Szolnoki Törvényszék pedig aznap ítéletet hozott.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője enyhítés, míg az ügyészség az ítélet egyik járulékos rendelkezésének megváltoztatása érdekében jelentett be fellebbezést, így az eljárás másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Szolnok, 2021. április 26.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya