Vasdarabbal kergette el garázsa elől a lomtalanítókat egy férfi Szolnokon

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak az ötvenes éveiben járó, büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2018. szeptember 29-én nem sokkal délelőtt tíz óra után előbb távozásra szólította fel a garázsa közelében lomtalanítás céljából teherautóval megálló házaspárt, majd miután ennek nem tettek eleget, visszament a garázsába és egy 70-80 cm hosszú vasdarabbal támadt rájuk, amivel többször megütötte őket. Mindketten 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Az ügyben 2019. március 18-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság egy előkészítő ülést és három tárgyalást tartott az ügyben, majd 2020. szeptember 7-én kihirdetett ítéletében a férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és 2 rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék 2021. április 9-én helybenhagyta az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét.

 

Szolnok, 2021. április 15.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya