Súlyosan bántalmazta élettársát egy részeg férfi Kunmadarason

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2019. január 25-én reggel kilenc órakor kunmadarasi otthonukban, a korai időpont ellenére már ittas állapotban, egy családi veszekedés hevében többször, nagy erővel, mindkét öklével megütötte élettársa fejét, aki 8 napon túl gyógyuló szemüreg-, arc-, illetőleg koponyasérülést szenvedett, és kis híján látása épségét is elvesztette.

Az ügyben 2019. augusztus 1-jén emelt vádat a Karcagi Járási Ügyészség. A Karcagi Járásbíróság egy előkészítő ülést és két tárgyalást tartott az ügyben. Utóbbin, 2020. november 4-én a büntetett előéletű férfit maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év 11 hónap – végrehajtásában 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte és elrendelte pártfogó felügyeletét.

A vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet. Az ügyészség azonban a vádlott terhére, súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék 2021. április 12-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta.

 

Szolnok, 2021. április 14.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya