Három év börtönre ítéltek egy szolnoki marihuána-kereskedőt

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas évei végén járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki a 2018. május 10-én történt őrizetbe vételéig két szolnoki ingatlanban négy vevőnek évekig árult, valamint a jogerős ítélet szerint fogyasztott és magánál is tartott marihuánát, ami a hatályos magyar jogszabályok szerint kábítószernek minősül.

Az ügyben 2019. november 22-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság két tárgyalást tartott az ügyben. Utóbbin, 2020. november 24-én ítéletet hozott. A férfit, akit egy korábbi ügye miatt 2017-ben kábítószer birtoklásának vétsége miatt már pénzbüntetésre ítéltek, kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 3 év börtönre ítélte, 4 évre eltiltotta a közügyektől és 302.500 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

Az ügyészség a vádlott terhére, súlyosítás érdekében fellebbezett, míg a vádlott védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék sem a súlyosításra, sem az enyhítésre nem látott okot, illetőleg lehetőséget, ezért 2021. március 19-én az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

 

Szolnok, 2021. április 13.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya