Részegen „kiegyenesítette” a körforgalmat, majd szántóföldbe csapódott

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó, büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2019. október 19-én este kilenc óra körül ittassága miatt nem észlelte a Jászberény lakott területén kívül, a 31-es és 32-es számú főút kereszteződésében lévő körforgalmat, és két utasával az autóban, több mint 90 km/órás sebességgel egyenesen keresztülhajtott azon, letarolva a körforgalom közepén lévő füves területen útjába kerülő  közlekedési táblákat, majd a szemközti szántóföldbe csapódott. Egyik utasa, és maga is 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyben 2020. április 22-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság egy előkészítő ülést és két tárgyalást tartott. Utóbbin, 2020. november 10-én ítéletet hozott. A vádlottat, aki beismerte bűnösségét és kifejezte megbánását, ittas járművezetés bűntette miatt 8 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte és 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban a közúti járművezetéstől eltiltás tartamának mérséklése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék 2021. március 19-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta, enyhítésre nem látott okot, illetőleg lehetőséget.

 

Szolnok, 2021. április 12.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya