Hat kocsi ablakát törte be negyvenezer forintnyi zsákmányért egy fiatal férfi Szolnokon

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a huszonéves fiatalembernek a büntetőügye, aki a 2019. február 11-éről 12-ére virradó éjszakán Szolnokon, egy általa útközben talált vascsővel, öt, a Jósika út Véső út felőli végén található nyitott parkolóban az utcán álló személygépkocsi és egy közeli, bekerített telephelyen álló teherautó ablakát törte be azért, hogy azokban értékek után kutasson. Egy környékbeli garázs lakatját is megpróbálta leverni, de azzal nem járt sikerrel. A kocsikból két autósrádiót, egy napszemüveget és egy horgászbotot vitt magával. A mindössze negyvenezer forintos zsákmány ára 1 év 4 hónap felfüggesztett fogház lett.

Az ügyben 2019. október 18-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság 2020. szeptember 3-án előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott a vádban foglaltakkal egyező módon elismerte a bűnösségét, nem tett vallomást és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság aznap ítéletet hozott. A büntetlen előéletű fiatalt 8 rendbeli lopás vétsége miatt 1 év 10 hónap fogházra ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették. Az ügyész azonban a vádlott terhére, súlyosítás érdekében, alacsonyabb tartamú, de végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A fellebbezés részben eredményre vezetett. A Szolnoki Törvényszék 2021. március 4-én meghozott másodfokú ítéletében a vádlott fogházbüntetését 1 év 10 hónapról 1 év 4 hónapra enyhítette, de nem látta indokoltnak végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását.

 

Szolnok, 2021. március 10.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya