A mosógépet és a kályhát is ellopta egy betörő Jászladányban

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a húszas éveiben járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2018. decemberének egyik utolsó napján betörte az egyik jászladányi ház utcafronti ablakát, melyen keresztül bemászott az épületbe, ahonnan nem csupán egy gázpalackot, egy erősítőt, két hifitornyot és két pár hangfalat, de egy mosógépet és egy kályhát is elvitt. 

Az ügyben 2019. június 11-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság egy előkészítő ülést és négy tárgyalást tartott az ügyben. Az utolsón, 2020. október 27-én ítéletet hozott. A fiatal kora ellenére már büntetett előéletű fiatalt lopás bűntette miatt, mint különös visszaesőt 1 év 6 hónap börtönre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyészség kevesellte a büntetést, és a vádlott terhére súlyosításért fellebbezett, míg a vádlott enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A Szolnoki Törvényszék 2021. február 11-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

 

Szolnok, 2021. február 18.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya