Kishíján meghalt egy férfi Jászágón, amiért nem adott cigarettát

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, mint különös visszaesőt 5 év 6 hónap börtönre ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyektől azt a büntetett előéletű középkorú férfit, aki 2019. június 19-én délben Jászágón, a polgármesteri hivatal udvarában úgy megütötte az egyik ismerősét, hogy az a földre zuhant, a fejét a talajba verte, és életveszélyes fejsérülést szenvedett. A férfi kishíján meghalt azért, mert az előző napon nem adott cigarettát a vádlott feleségének. Az ítélet nem jogerős.

Az ügyben 2020. március 6-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék három hónappal később, június 22-én bírósági távmeghallgatás útján előkészítő ülést tartott az ügyben, melyen a vádlott a vád tárgyává tett bűncselekményben a bűnösségét a vádiratival egyezően elismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, mely nyilatkozatát a törvényszék elfogadta, és ítéletet hozott.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette. A vádlott védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Szolnok, 2020. július 23.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya