Halálos ökölcsapás Csépán

A Szolnoki Törvényszék halált okozó testi sértés bűntette miatt 2 év - végrehajtásában 5 évi próbaidőre - felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a büntetlen előéletű fiatalembert, aki tavaly márciusban, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépán, egy közös italozás során halálos kimenetelű ütést mért ivócimborájára. Az ítélet nem jogerős.

A történet szereplői ívócimborák voltak, akik rendszeresen italoztak együtt. Nem volt ez másként 2019. március 6-án sem, amikor a két férfi, egyikük otthonában nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd, amikor délután fél öt körül a ház előtt álltak, a vádlott anélkül, hogy egy szót szólt volna, ököllel arcon ütötte a sértettet, aki az ütéstől hanyatt esett, és a fejét a mögötte lévő villanyoszlop beton lábazatába ütötte, amitől olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy néhány nappal később elhunyt.

Az ügyben 2019. október 28-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék 2020. június 22-én ítéletet hozott, amit a vádlott és védője tudomásul vett, az ügyészség azonban a vádlott terhére, súlyosításért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Szolnok, 2020. július 21.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya