Megöléssel fenyegette volt élettársát, és az autóját is megrongálta

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a büntetlen előéletű, középkorú férfinak a büntetőügye, aki két éve októberben, féltékeny haragjában szándékosan megrongálta volt élettársa kocsiját, majd miután az autót működésképtelenné tette, felhívta az asszonyt, és minősíthetetlen modorban azzal a fenyegette, hogy az életére tör. Jogerősen 10 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélték.

Az eset 2018. október 27-én a másfélezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben, Tiszavárkonyban történt.

A vádlott délután öt óra körül jelent meg volt élettársa házánál. Odalépett az autójához, felnyitotta a motorháztetőt, és az alatta lévő alkatrészek megrongálásával, elektromos kábelek elszakításával üzemképtelenné tette a kocsit, és több, mint százezer forintos kárt okozott benne.

Nem sokkal este tíz óra előtt pedig felhívta telefonon az asszonyt, és minősíthetetlen modorban fenyegetni kezdte. Azt mondta, „kitapossa a belét”, „lerúgja a veséjét” és „addig veri, míg mozog”, később pedig már megöléssel fenyegette: „véged lesz, mint a botnak”, „leszurkállak”, „szétdarabollak”, „felaprítalak tűzrevalónak, és elégetlek a kazánban”, „átvágom a torkod”, „utána kötlek a vonóhorognak, és húzlak végig az aszfalton” – mondta.

Az asszony másnap feljelentést tett. A Szolnoki Járási Ügyészség 2019. július 2-án emelt vádat az ügyben. A Szolnoki Járásbíróság 3 tárgyalást követően, 2020. március 3-án ítéletet hozott. A büntetlen előéletű, középkorú férfit zaklatás bűntette és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt 10 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék 2020. június 10-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

 

Szolnok, 2020. június 17.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya