Késsel kergette nevelt gyermekét, majd megszúrta a gyermek apját egy férfi Jászladányon

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a büntetett előéletű, negyvenes éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki 2017. augusztusában előbb késsel a kezében kergette élettársa előző kapcsolatából származó kiskorú gyermekét Jászladány utcáin, majd, amikor a gyermek vér szerinti apja fia segítségére sietett, összeverekedett vele, és kését az oldalába döfte. A férfi szerencsés volt, bár meg kellett műteni, de a szúrás egyetlen létfontosságú szervét sem érte, így heteken belül felépült. A vádlott jogerősen 1 év 7 hónap börtönt és 3 év közügyektől eltiltást kapott.

Az eset 2017. augusztus 5-én az ötezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei nagyközségben, Jászladányon történt. A vádlott összeveszett élettársa előző kapcsolatából származó kiskorú gyermekével, akit este kilenc óra körül, a nyílt utcán, egy késsel a kezében azzal fenyegetett, hogy megöli.

A gyermek elszaladt a férfi elől, aki utána futott, de nem érte utol. A fiú vér szerint apjához menekült, elmesélte neki a történteket, aminek hallatán a férfi, aki egyébként sem szívlelte volt élettársa új párját, felháborodott, és kiment az utcára, hogy kérdőre vonja a vádlottat.

Azonban neki sem kellett több, amikor meglátta a férfit, késsel a kezében indult felé, és azt kiabálta, hogy megöli őt is. Mikor egymás közelébe értek, dulakodni kezdtek, amitől mindketten a földre estek. Végül, amikor a férfi fel próbált állni, a vádlott a nála lévő 20 cm pengehosszúságú kést az oldalába döfte. A vérző férfi a szomszédjától kért segítséget, aki értesítette a mentőket.

Az ügyben 2018. május 11-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság 3 tárgyalást követően, 2019. június 3-án hozott ítéletet. A büntetett előéletű férfit súlyos testi sértés és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint zaklatás vétsége miatt 1 év 7 hónap börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék 2020. május 28-án meghozott döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

 

Szolnok, 2020. június 11.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya