Késelésbe fulladt egy családi veszekedés Öcsödön

A Szolnoki Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 2 év – végrehajtásában 4 évi próbaidőre - felfüggesztett börtönt szabott ki azzal a harmincas éveiben járó, büntetett előéletű férfival szemben, aki 2018. december 23-án este az egyik öcsödi borozó előtt nyakon szúrt egy másik férfit, amiért az beleszólt a vádlott és a családtagjai között kialakult hangos vitába. A megszúrt férfi szerencsés volt, csupán 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett. A döntés jogerős.

A vádlott a kora esti órákban kereste fel apjával és testvérével a háromezer fős Jász-Nagykun-Szolnok megyei nagyközség, Öcsöd egyik borozóját. Este nyolc órára már mindannyian ittas állapotba kerültek, és olyan hangosan vitatkoztak egymással, hogy a pultos kiküldte őket a szórakozóhelyről.

A borozó előtt folytatták a civakodást. Időközben az egyik vendég kiment dohányozni az épület elé, és beleszólt a vitába. A vádlott ezután a vendéggel kezdett perlekedni, ami odáig fajult, hogy kést rántott, és két alkalommal, a bal vállán és a nyakán is megszúrta a férfit.

A kés öt centiméter mély sebet ejtett, de szerencsére elkerülte a férfi nyaki ütőerét, így csupán 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket okozott, az elkövetés eszközére, a szúrás helyére és mélységére tekintettel azonban fennállt a reális lehetősége annak, hogy életveszélyes sérülést okozzon.

Az ügyben 2019. november 29-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék 2020. május 22-én tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben döntött, amivel kapcsolatban sem az ügyészség, sem a vádlott és védője nem kérték tárgyalás tartását, így a döntés 2020. május 27-én jogerőre emelkedett. 

 

Szolnok, 2020. június 10.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya