Többéves fegyházbüntetést kaptak a huszonéves jászkiséri rablók

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak két huszonéves fiatalembernek a büntetőügye, akik 2018. november 14-én éjjel Jászkiséren, a nyílt utcán raboltak ki egy férfit. Előbb egy pillangókéssel fenyegették, azt mondták leszúrják, ha nem ad pénzt, majd miután ez nem hatott, megverték. Mindketten többéves fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kaptak.

Az eset 2018. november 14-én az ötezer lakosú Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, Jászkiséren történt. A vádlottak nem sokkal éjjel fél kettő előtt az utcán léptek oda a sértetthez, és cigarettát kértek. A sértett megkínálta őket. Ezután pénzt kértek tőle, de azt nem akart adni, ezért az egyik vádlott pillangókést rántott, és azt mondta, leszúrja, ha nem ad. Mivel a kívánt hatás elmaradt, társa ököllel arcon ütötte, majd közösen a közeli drótkerítéshez nyomták, lefogták, a nadrágja hátsó zsebéből kivették 15 ezer Ft készpénzét és elmenekültek.

Az ügyben 2019. május 3-án emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság 3 tárgyalást követően, 2019. november 28-án hozott ítéletet. Mindkettejüket felfegyverkezve, társtettesként elkövetett rablás bűntettében találta bűnösnek, amiért a büntetett előéletű I. rendű vádlottat 8 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra, míg büntetlen előéletű társát 5 év fegyházra és ugyanilyen tartamú közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlottak és védőik azonban elődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbeztek, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék 2020. május 25-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

 

Szolnok, 2020. június 9.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya