Kétszer is eltörte élettársa gyűrűsujját egy féltékeny férfi Törökszentmiklóson

A Szolnoki Járásbíróság másfél év felfüggesztett börtönre ítélte azt a büntetlen előéletű, középkorú férfit, aki féltékeny haragjában többször bántalmazta élettársát Törökszentmiklóson. Volt, hogy ököllel ütötte, volt, hogy az ajtóhoz verte a fejét, és kétszer az asszony gyűrűsujját is eltörte, ami végül maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult. Az utolsó bántalmazáskor pedig rárúgta a lakása ajtaját, elvette a telefonjait és felszólította, hogy ne merjen a rendőrséghez fordulni.

Az ügyben 2020. február 19-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig egy hónappal később, március 18-án tárgyalás mellőzésével kapcsolati erőszak és marandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette, hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés bűntettének kísérlete és magánlaksértés vétsége miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönt szabott a férfival szemben és elrendelte a pártfogó felügyeletét.

Tárgyalás tartását sem az ügyészség, sem a vádlott, illetőleg a védő nem kérte, így a döntés 2020. április 14-én jogerőre emelkedett.

 

Szolnok, 2020. május 13.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya