Egy éjszaka alatt csaknem két tucat autót tört fel, letartóztatták

A Szolnoki Járásbíróság 2020. április 22-én egy hónapra elrendelte annak a húszas éveiben járó büntetett előéletű fiatalembernek a letartóztatását, akit egyebek mellett azzal gyanúsítanak, hogy a 2020. március 6-áról 7-ére virradó éjszakán Szolnokon, a Kút és a Kolozsvári utcában, valamint a Szántó körúton összesen 23, utcán parkoló autó ablakát törte be, azért, hogy bennük értékek után kutasson. Volt amelyikből kaputávirányítót, volt amelyikből GPS navigációs készüléket vagy éppen az autó egyik alkatrészét vitte magával, de a legtöbb kocsiban semmit sem talált. Zsákmánya eltörpül az általa okozott tetemes kár mellett.

A bíróság a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak a letartóztatás elrendelését.

Az ügyészség tudomásul vette a végzést. A gyanúsított és védője azonban elsődlegesen szabadlábra helyezés, másodsorban enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezett, így a kérdésben az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék mondja ki majd a végső szót.

Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást.

 

Szolnok, 2020. április 23.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya