Egyedül hagyta óvodáskorú gyermekét, aki kizuhant a harmadik emeletről

A Szolnoki Törvényszék gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt, pártfogó felügyelet elrendelése mellett 2 év, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki, azzal a harmincas éveiben járó, büntetlen előéletű nővel szemben, akinek óvodáskorú gyermeke tavaly márciusban kizuhant az egyik mezőtúri társasházi lakás ablakából. A döntés jogerős.  

A nő 2019. március 3-án délelőtt gyermeke nélkül indult vásárolni, akit egyedül hagyott a harmadik emeleti társasházi lakásban. A gyermek a konyhába ment, az egyik székről felmászott az ablak alatti konvektorra, kinyitotta az ablak alsó, bukónyíló részét, melyen előbb kidobta a párnáját, majd maga is kimászott, és 10 méteres magasságból az épület előtti térkőburkolatra zuhant. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, de a szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően életben maradt.

Az ügyben 2020. március 17-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék pedig egy héttel később, március 24-én tárgyalás mellőzésével büntetővégzést hozott, amit az ügyészség tudomásul vett, és a rendelkezésre álló határidőn belül a vádlott és védője sem kérték tárgyalás tartását, így a döntés 2020. április 8-án jogerőre emelkedett.   

 

Szolnok, 2020. április 21.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya