Kishíján megerőszakoltak egy nőt Törökszentmiklóson

A Szolnoki Járásbíróság 2020. március 11-én szexuális erőszak bűntette miatt 6 év börtönre ítélte és 8 évre eltiltotta a közügyektől azt a húszas éveiben járó fiatalembert, aki március 7-én éjfél körül a nyílt utcán megtámadott, bántalmazott és megpróbált megerőszakolni egy buszpályaudvarról hazafelé sétáló nőt, Törökszentmiklóson.

Az elsőfokú ítélet szerint a fiatal férfi ugyanazzal a busszal érkezett Szolnokról, mint áldozata. Leszállás közben figyelt fel a nőre, eldöntötte, hogy megveri és megerőszakolja.

Követni kezdte, utolérte és hátulról megtámadta. A nő próbálta védeni magát, már az útmenti árokban, a földön dulakodtak, amikor a férfi egy arra közlekedő autót látva megijedt és elmenekült.

A hölgy másnap feljelentést tett. A támadót aznap őrizetbe vették. A Szolnoki Járási Ügyészség három nappal később bíróság elé állította. A Szolnoki Járásbíróság pedig már aznap ítéletet hozott.

A döntés nem jogerős. A vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik. Az ügy jogerős lezárásáig azonban a vádlott letartóztatását rendelte el a bíróság. 

 

Szolnok, 2020. március 13.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya