Idős asszonyt próbált kirabolni egy fiatalember Jászberényben, csaknem 4 év börtönt kapott

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a huszonéves fiatalembernek a büntetőügye, aki tavaly áprilisban, fényes nappal, a nyílt utcán próbált meg kirabolni egy idős asszonyt Jászberényben, de végül nem járt sikerrel, bocsánatot kért és üres kézzel elmenekült. Tettéért 3 év 10 hónap börtönre ítélték és 4 évre eltiltották a közügyektől.

Az eset 2019. április 30-án délelőtt tíz óra körül történt. A fiatalember éppen a Gyöngyösi úton biciklizett, amikor felfigyelt az utcán sétáló idős asszonyra. Elhatározta, hogy pénzt szerez tőle, ezért odament hozzá, megszólította és beszélgetni próbált vele. Az asszony azonban nem állt meg, ezért kerékpáron utána ment, utolérte, megragadta a szatyrát és megpróbálta kirántani a kezéből.

Az idős asszony azonban nem hagyta magát, erősen szorította és visszarántotta a szatyrot, amitől mindketten a földre estek. A fiatal férfi nem adta fel, és tovább rángatta szatyrot, de amikor látta, hogy nem jár sikerrel, és észrevette, hogy az idős asszony ajka, az esés következtében vérezni kezdett, bocsánatot kért, felült a kerékpárjára és elmenekült.  

Az ügyben 2019. május 22-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság pedig másnap, május 23-án ítéletet hozott. A férfit, aki fiatal kora ellenére többször állt már bíróság előtt, és két alkalommal már rablás miatt is elítélték, most elkövetett tettéért rablás bűntettének kísérlete miatt 3 év 10 hónap börtönre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszék folytatódott, ahol a napokban jogerősen befejeződött.

A Szolnoki Törvényszék 2020. január 20-án meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

 

Szolnok, 2020. január 23.

Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya